nyomtat kiürít  

 

Varázstorony (Specula Csillagvizsgáló, Camera Obscura, Varázsterem, Planetárium)

A VARÁZSTORONYBAN látogatható a Spekula Csillagvizsgáló (Csillagászati Múzeum), a Camera Obscura (periszkóp), a Planetárium, a Varázsterem, és a Panoráma Terasz, ahol előre meghirdetett időpontokban távcsöves bemutatókat szervezünk. Tanulói csoportoknak (előzetes bejelentkezéssel) rendhagyó biológia, fizika, földrajz, kémia és csillagászati órákat tartunk.

A Csillagászati Múzeumban az 1776-ban Hell Miksa tervei szerint létesített Spekula Csillagvizsgáló ránk maradt műszerei tekinthetők meg. Ugyanabból a korból egy működő Camera Obscura (periszkóp) mutatja be a város különböző helyeit egy nagy fehér asztalra kivetítve.
A Panoráma teraszról gyönyörű kilátás nyílik a városra és környékére. A teraszon előre meghírdetett időpontokban távcsöves bemutatókat is tartunk.
A Varázsteremben a látogatók (kicsik és nagyok egyaránt) fizikai kísérleteket végezhetnek az interaktív kísérleti eszközökkel.
A Planetáriumi csillagászati műsorokat a meghírdetett időpontokban látogathatják.


Árak

Varázstorony, Diák/nyugdíjas 1 000 Ft
Varázstorony, Felnőtt 1 300 Ft
Varázstorony, Családi (két felnőtt két gyermek) 3 000 Ft
Varázstorony, Séta jegy (panoráma terasz+ egy választott terem) 500 Ft
Planetárium, Diák/nyugdíjas 800 Ft
Planetárium, Felnőtt 1 200 Ft
Rendhagyó óra 800 Ft
Múzeumpedagógia foglalkozás 800 Ft
Az árak tájékoztató jellegűek!

További információk

Nyitvatartás:Nyitva tartásunk: Február 1-től március 15-ig péntektől vasárnapig 9:30-13:30-ig (13:00) * Március 16-tól április 30-ig hétfő kivételével mindennap 9:30-15:30 (15:00) * Május 1-től augusztus 31-ig mindennap 9:30-17:30-ig (16:30) * Szeptember 1-től október 31-ig 9:30-15:30-ig (15:00) * November 1-től december 13-ig péntektől vasárnapig 9:30-13:30-ig (13:00) * December 15.-től január 31.-ig zárva tartunk. *Pénztári nyitva tartás vége! Csoportoknak előzetes bejelentkezés szükséges!


További látnivalók a környéken

Parádfürdői Állatkert

AKTÍV KIKAPCSOLÓDÁS EGER KÖZELÉBEN! – Mindenkit szeretettel vár a parádfürdői állatkert. Mindez a megyeszékhelytől alig 20 percnyi autózással elérhető. A völgy ...

Eger városa

Heves megye székhelye, iskolaváros a Mátra és Bükk hegységek között az Eger patak völgyében, ahol István király 1009-ben alapított püspökséget. A több mint ...

Kopcsik Marcipánia és Harangöntő-ház

Kopcsik Lajos Oscar-díjas, olimpia- és világbajnok, Guiness rekorder mestercukrász életművét bemutató kiállítás kortól függetlenül mindenkinek kiváló ...

Egri vár

Eger városa gazdag történelmi múltra tekint vissza. Itt már az első magyar király, Szent István püspökséget alapított, melynek védelmére 1248-tól kezdődően ...

 
teljes lista »
hirdetés
ugrás a(z): .környéke.hu
környéke.hu a Facebookon
Folyamatos érdekességek, akciós szálláshelyek

 
Nézzen körül máshol is

A környéke.hu egy országos lefedettséggel rendelkező információs rendszer, melynek segítségével megtervezhető egy színvonalas hazai nyaralás, kirándulás, hosszú-hétvége.

A rendszer tartalmát teljes mértékben a rendszer használói alakítják (természetesen némi moderálással). A mindenki által szerkesztett tartalomból útitervek készíthetők, illetve mások által készített útitervek kereshetők, kinyomtathatók.

bővebben »»»

ugrás a(z): .környéke.hu