nyomtat kiürít  

 

Varázstorony (Specula Csillagvizsgáló, Camera Obscura, Varázsterem, Planetárium)

A VARÁZSTORONYBAN látogatható a Spekula Csillagvizsgáló (Csillagászati Múzeum), a Camera Obscura (periszkóp), a Planetárium, a Varázsterem, és a Panoráma Terasz, ahol előre meghirdetett időpontokban távcsöves bemutatókat szervezünk. Tanulói csoportoknak (előzetes bejelentkezéssel) rendhagyó biológia, fizika, földrajz, kémia és csillagászati órákat tartunk.

A Csillagászati Múzeumban az 1776-ban Hell Miksa tervei szerint létesített Spekula Csillagvizsgáló ránk maradt műszerei tekinthetők meg. Ugyanabból a korból egy működő Camera Obscura (periszkóp) mutatja be a város különböző helyeit egy nagy fehér asztalra kivetítve.
A Panoráma teraszról gyönyörű kilátás nyílik a városra és környékére. A teraszon előre meghírdetett időpontokban távcsöves bemutatókat is tartunk.
A Varázsteremben a látogatók (kicsik és nagyok egyaránt) fizikai kísérleteket végezhetnek az interaktív kísérleti eszközökkel.
A Planetáriumi csillagászati műsorokat a meghírdetett időpontokban látogathatják.

Felnőtteknek: 850,-Ft, gyerekeknek, nyugdíjasoknak: 650,-Ft.

További információk

Nyitvatartás:Nyári: 9.30-14.30; Téli: 9.30-13.30 (csak SZ és V)


További látnivalók a környéken

Kopcsik Marcipánia és Harangöntő-ház

Kopcsik Lajos Oscar-díjas, olimpia- és világbajnok, Guiness rekorder mestercukrász életművét bemutató kiállítás kortól függetlenül mindenkinek kiváló ...

Eger városa

Heves megye székhelye, iskolaváros a Mátra és Bükk hegységek között az Eger patak völgyében, ahol István király 1009-ben alapított püspökséget. A több mint ...

Egri vár

Eger városa gazdag történelmi múltra tekint vissza. Itt már az első magyar király, Szent István püspökséget alapított, melynek védelmére 1248-tól kezdődően ...

Parádfürdői Állatkert

AKTÍV KIKAPCSOLÓDÁS EGER KÖZELÉBEN! – Mindenkit szeretettel vár a parádfürdői állatkert. Mindez a megyeszékhelytől alig 20 percnyi autózással elérhető. A völgy ...

 
teljes lista »
hirdetés
ugrás a(z): .környéke.hu
környéke.hu a Facebookon
Folyamatos érdekességek, akciós szálláshelyek

 
Nézzen körül máshol is

A környéke.hu egy országos lefedettséggel rendelkező információs rendszer, melynek segítségével megtervezhető egy színvonalas hazai nyaralás, kirándulás, hosszú-hétvége.

A rendszer tartalmát teljes mértékben a rendszer használói alakítják (természetesen némi moderálással). A mindenki által szerkesztett tartalomból útitervek készíthetők, illetve mások által készített útitervek kereshetők, kinyomtathatók.

bővebben »»»

ugrás a(z): .környéke.hu