nyomtat kiürít  

 

Varázstorony (Specula Csillagvizsgáló, Camera Obscura, Varázsterem, Planetárium)

A VARÁZSTORONYBAN látogatható a Spekula Csillagvizsgáló (Csillagászati Múzeum), a Camera Obscura (periszkóp), a Planetárium, a Varázsterem, és a Panoráma Terasz, ahol előre meghirdetett időpontokban távcsöves bemutatókat szervezünk. Tanulói csoportoknak (előzetes bejelentkezéssel) rendhagyó biológia, fizika, földrajz, kémia és csillagászati órákat tartunk.

A Csillagászati Múzeumban az 1776-ban Hell Miksa tervei szerint létesített Spekula Csillagvizsgáló ránk maradt műszerei tekinthetők meg. Ugyanabból a korból egy működő Camera Obscura (periszkóp) mutatja be a város különböző helyeit egy nagy fehér asztalra kivetítve.
A Panoráma teraszról gyönyörű kilátás nyílik a városra és környékére. A teraszon előre meghírdetett időpontokban távcsöves bemutatókat is tartunk.
A Varázsteremben a látogatók (kicsik és nagyok egyaránt) fizikai kísérleteket végezhetnek az interaktív kísérleti eszközökkel.
A Planetáriumi csillagászati műsorokat a meghírdetett időpontokban látogathatják.


Árak

Varázstorony, Diák/nyugdíjas 1 000 Ft
Varázstorony, Felnőtt 1 300 Ft
Varázstorony, Családi (két felnőtt két gyermek) 3 000 Ft
Varázstorony, Séta jegy (panoráma terasz+ egy választott terem) 500 Ft
Planetárium, Diák/nyugdíjas 800 Ft
Planetárium, Felnőtt 1 200 Ft
Rendhagyó óra 800 Ft
Múzeumpedagógia foglalkozás 800 Ft
Az árak tájékoztató jellegűek!

További információk

Nyitvatartás:Nyitva tartásunk: Február 1-től március 15-ig péntektől vasárnapig 9:30-13:30-ig (13:00) * Március 16-tól április 30-ig hétfő kivételével mindennap 9:30-15:30 (15:00) * Május 1-től augusztus 31-ig mindennap 9:30-17:30-ig (16:30) * Szeptember 1-től október 31-ig 9:30-15:30-ig (15:00) * November 1-től december 13-ig péntektől vasárnapig 9:30-13:30-ig (13:00) * December 15.-től január 31.-ig zárva tartunk. *Pénztári nyitva tartás vége! Csoportoknak előzetes bejelentkezés szükséges!


További látnivalók a környéken

Egri vár

Eger városa gazdag történelmi múltra tekint vissza. Itt már az első magyar király, Szent István püspökséget alapított, melynek védelmére 1248-tól kezdődően ...

Parádfürdői Állatkert

AKTÍV KIKAPCSOLÓDÁS EGER KÖZELÉBEN! – Mindenkit szeretettel vár a parádfürdői állatkert. Mindez a megyeszékhelytől alig 20 percnyi autózással elérhető. A völgy ...

Eger városa

Heves megye székhelye, iskolaváros a Mátra és Bükk hegységek között az Eger patak völgyében, ahol István király 1009-ben alapított püspökséget. A több mint ...

Egri Road Beatles Múzeum

INTERAKTÍV, VIDÁM KALANDOZÁS A VILÁG LEGNÉPSZERŰBB ZENEKARÁNAK SZÍNPOMPÁS VILÁGÁBAN! Az Egri Road Beatles Múzeum, Kelet-Közép Európa egyetlen Beatles múzeuma ...

 
teljes lista »
hirdetés
ugrás a(z): .környéke.hu
környéke.hu a Facebookon
Folyamatos érdekességek, akciós szálláshelyek

 
Nézzen körül máshol is

A környéke.hu egy országos lefedettséggel rendelkező információs rendszer, melynek segítségével megtervezhető egy színvonalas hazai nyaralás, kirándulás, hosszú-hétvége.

A rendszer tartalmát teljes mértékben a rendszer használói alakítják (természetesen némi moderálással). A mindenki által szerkesztett tartalomból útitervek készíthetők, illetve mások által készített útitervek kereshetők, kinyomtathatók.

bővebben »»»

ugrás a(z): .környéke.hu